Primeur voor Brabanthallen en Theater aan de Parade met het eerste 1,5 meter theater

0

In de afgelopen maanden is het pijnlijk duidelijk geworden dat theaters en podia niet bestand zijn tegen een situatie zoals de coronacrisis. Daarom kijken veel theaters hoe ze nu en in de toekomst beter kunnen omgaan met een situatie waarbij mensen afstand van elkaar moeten houden. Mainstage Brabanthallen en Theater aan de Parade doen dat met de opening van een gloednieuw 1,5 meter theater.

Met dit 1,5 meter theater hebben de twee partijen de primeur. Het zal het eerste theater zijn waarin ruimte is voor zo’n 1000 bezoekers, waarbij iedereen goed anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. Het initiatief heet Cultuurstad Theaters en er zal een breed aanbod aan producties te zien zijn.

Nieuwe en bestaande voorstellingen

Het 1,5 meter theater opent op 1 september haar deuren. Vanaf dan speelt er een breed aanbod aan bestaande voorstellingen en voorstellingen die speciaal gemaakt zijn voor dit initiatief. Cultuurstad Theaters trekt dan ook veel artiesten en gezelschappen aan. Bezoekers kunnen onder andere weer live genieten van cabaret (o.a. Najib Amhali, Guido Weijers, Patrick Laureij, Henry van Loon & Ronald Goedemondt, Pieter Derks, Herman van Veen en Daniël Arends), toneel (De Verleiders met Pandepaniek, Het Zuidelijk Toneel met True Copy, en Saskia Temmink met Doet Sneeuw Pijn), muziek (De Koninklijke Harmonie, Shirma Rouse, Eric Vloeimans en Isabelle van Keulen), musicals (o.a. De Grote Drie en Haal het doek maar op) en jeugdvoorstellingen (o.a. Juf Roos, De Waanzinnige Boomhut en Mylene & Rosanne).

1,5 meter afstand voor en achter de schermen

Mainstage zal volledig voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en de protocollen uit de theaterbranche. Dat betekent dat de bezoekers in alle ruimtes van het theater afstand van elkaar kunnen houden, maar ook de medewerkers en artiesten kunnen veilig werken. Veiligheid staat ook hier immers voorop. Cultuurstad Theaters is zo mogelijk gemaakt door Brabanthallen en Theater aan de Parade, met behulp van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. De gemeente heeft bij het kabinet opgeroepen de limiet van 100 personen los te laten, zodat er meer bezoekers kunnen komen. Het kabinet zal daar naar alle waarschijnlijkheid vanavond gehoor aan geven.

Share.