Theaters in Noord-Brabant nu toch ontheffing!

0

Goed nieuws voor theaters in de regio Noord-Brabant! Maandag moesten we nog berichten dat geen enkel theater in die regio meer dan 30 bezoekers mocht ontvangen. Maar de Veiligheidsregio heeft dinsdag besloten dat er toch mogelijkheden zijn voor theaters en poppodia.

Dit laat de voorzitter van de Veiligheidsregio Jack Mikkers weten: “Om de pandemie te bestrijden is eenheid van beleid (tussen alle veiligheidsregio’s) cruciaal voor het maatschappelijk draagvlak. Mensen snappen niet dat wat hier niet kan, een paar kilometer verderop wel kan. Daarom verleen ik vanaf nu ontheffingen op de manier die landelijk, in de afgelopen week, de norm is geworden.”

Welke theaters krijgen een ontheffing?

Alle theaters en podia die voldoen aan de RIVM-richtlijnen kunnen nu een ontheffing aanvragen om tot een maximum van 250 bezoekers te mogen ontvangen. De regio maakt dus geen onderscheid tussen grote en kleine zalen, zolang mensen maar afstand kunnen houden.

De reacties uit de regio zijn overwegend opgelucht. Zo laat Coen Bais van theater De Lievekamp (Oss) aan DTV Nieuws weten: “De vlag gaat uit, je wilt niet weten hoe fijn dit is. Wij kunnen nu 150 bezoekers blijven ontvangen en daardoor kunnen de voorstellingen van deze week en de toekomstige voorstellingen gewoon doorgaan. Ook met die capaciteit kunnen we nauwelijks geld verdienen, maar maximaal dertig betekent als groot theater eigenlijk gewoon dicht. Sluiten is een veel groter drama en nu kunnen de voorstellingen gewoon doorgaan, dus we zijn ontzettend blij.” Ook de Groene Engel (Oss), Theater Markant (Uden) en de Verkadefabriek (Den Bosch) laten weten erg blij te zijn met de ontheffing.

Theater aan de Parade over Cultuurstad Theaters

Ook Theater aan de Parade in Den Bosch reageert opgewekt op het nieuws. Zij openden samen met de Brabanthallen eerder dit jaar het eerste 1,5-meter theater Cultuurstad Theaters in MAINSTAGE. Toen zij eerder deze week hoorden dat ook MAINSTAGE niet meer dan 30 bezoekers mocht ontvangen, waren zij ontstemd. De zaal is immers volledig corona-proof ingericht. Gisteren kregen zij te horen dat MAINSTAGE dan ook zo veilig is, dat zij een speciale ontheffing hebben gekregen voor een maximum van 600 bezoekers.

Beeld: © Spark

Share.